pühapäev, august 14, 2011

Kõrvitsad... ikka need



Siinkohal avaldan huvilistele udupeene suvikõrvitsasalati saladuse:

Vajalikud komponendid:
1. a' pildil nähtav kogus suvikõrvitsat (kolm keskmist)
2. vähemalt kümme suuremat (väiksemaid rohkem) sibulat
3. vähemalt kaks korralikku küüslauku (mitte küüned, vaid ikka terved)
4. vähemalt üks tšilli (sõltuvalt maitsest võib alati ka rohkem :))
5. umbes 12 korraliku suurusega tomatit
6. kaks paprikat
7. kelle põllul leidub ja kes ei pelga ... võiks ka basiilikut lisada
8. musta pipart ja soola, suhkrut maitse järgi

Tegutseda järgmiselt:
1. Kõrvitsad viilutada ja pannil kergelt kahel poolt praadida (võiga on ka hea, aga oliiviõli on siin asendamatu). Asetada mingisse sobiva suurusega anumasse, kuhu pärast allolev kaste peale tuleb. Muide, musta pipart olen mina lisanud vaid kõrvitsale. Soola ka natuke.

2. Kaste:
Sibulad rõngasteks ja pannile kuuma õli sisse. Kui need on juba kenasti klaasjad, lisada tükeldatud tomat, tükeldatud paprika, tükeldatud tšilli, tükeldatud küüslauk, basiilik ja kõik muu (kes teravat küüslaugu maitset ei armasta, võiks selle lisada üsna aegsasti).

Kaste kõrvitsatele otsa ja ongi valmis! Väga hästi töötab ka soojast peast lihatoitude kõrval. Säilitamist olen ka proovinud, aga selleks lasen selle kemüüse korraks madala tule peal veel kuumaks ja panen kuumutatud purkidesse. Kevadeni pole katsetamine õnnestunud, sest mõne nädalaga saavad kõik purgid lihtsalt tühjaks.

Head katsetamaist, austatud kokandushuvilised!

Kommentaare ei ole: