kolmapäev, oktoober 28, 2009

Lõppes HotPoti koolitus Järvamaal

Täna viisin läbi HotPoti koolituse viimase õppepäeva.


Õpetajad olid ilusti loonud HotPoti testid, s.t. nii õpetaja failid (programmi failid) kui ka õpilase failid ehk veebifailid, mis on mõeldud koduleheküljel avaldamiseks.
Kõik oli OK ja alustasime kodulehekülje loomist http://www.sauropol.com/ keskkonnas. Kuid nüüd jäi meie töö toppama. Asi oli nimelt selles, et sauropoli keskkond otsustas lihtsalt streikima hakata. Keskkonnas ei olnud võimalik kodulehekülge luua kuna esimesel etapil lehekülje loomist alustades avaldusse andmete sisestamise kinnitamisel otsustas keskkond, et nüüd aitab küll ja asi edasi ei liikunud. Ootasime mõne minuti, ootasime 5 minutit jne. aga ei midagi.
Otsustasin, et sauropoli keskkonna kasutamisest ei tule midagi välja.
Operatiivselt otsustasime, et võtame uue keskkonna, kuna veebipõhiste lehekülgede loomine on ju põhimõtteliselt sarnane sõltumata vahendist.
Õppisime selgeks kodulehekülje tegemise http://www.weebly.com/ keskkonnas.
Üldiselt on weebly sauropolist tunduvalt vahvam selliste testide avaldamiseks, milles ei ole pilte. Näiteks ristsõna saab weebly keskkonnas märksa vahvamalt avaldada. Ristsõna kuvatakse koheselt lahendatavana. Samuti on hea weeblysse panna lünkadega testi, mis on ka otse keskkonnas lahendatav ja samuti valikuga testi, kus valik avaneb rippmenüüna.
Kuid teste, mis eeldavad piltide kuvamist või teste, milles on vaja objekte lohistada, tuleb keskkonda lisada failidena.
Kuigi meil oli probleeme keskkonnaga, said õpetajad siiski suurepäraselt hakkama ja ma arvan, et ka ise sain ühe kogemuse võrra rikkamaks. Koos jõudsime järeldusele on weebly väga hea keskkond just ristsõnade ja lünktekstidega testide avaldamiseks.
Panen siia kahe näite aadressid.
Üks lehekülg on loodud sauropolis, kus testid avanevad linkide alt
http://lainealuoja.sauropol.com/
ja teine on tehtud weeblys, kus testid (ristsõnad) on keskkonnas lahendatavad
http://matemaatikatestid.weebly.com/

Mõnusat vaheaja jätku!

Kommentaare ei ole: