kolmapäev, oktoober 14, 2009

Hilinenud tervitused Ljubljanast



Oktoobri alguses õnnestus mõnel usinal koolitajal ja ühel bürokraadil Sloovieenias käia. Mitte lõbu-, vaid tööreisil ikka ;)! Toimus konverents "Creative Learning for Sustainable World". Ettevõtmine täitis oma eesmärgi - avardas delegaatide silmaringi, pakkus uusi teadmisi ja oli ka mõnusaks lõõgastuseks. Ilm polnud töiseks tegevuseks küll kõige parem - õhus oli keskmiselt 20 kraadi sooja ja päike sillerdas taevas enamuse ajast. Õnneks võimaldas konverentsi kava ka natuke linna vahel ringi vaadata ja meie töökas delegatsioon võttis nendelt hetkedelt ka kõik, mis võimalik.
Kõige säravamad ettekanded toimusid konverentsi plenaaris, kõigil kolmel päeval. Tegemist oli nii värvikate esinejatega, et patt oleks neist kedagi eraldi esile tõsta. Otse loomulikult ei õnnestunud meil osaleda kõikides töötubades, aga need, milles me kaasa lõime, pakkusid pigem võrdlusmaterjali. Ei ole meil siin kodumaal vaja häbeneda oma tegevust - oleme jätkuvalt kaasaegsed :)! Küll aga on meil põllumajanuses arenguruumi. Esmakordselt õnnestus meil näha tõelist Eurolehma - täiesti elektrooniline!
Konverentsi ettekanded hakkavad asuma siin. Täpsema ülevaate toimunust anname oma järgmisel koolitajate koolitusel novembris. Selleks ajaks soovitame soojalt pähe õppida innovaatiliste õpetajate hümni. Noodid, sõnad ja esitusviisi leiab siit.

1 kommentaar:

Taimi ütles ...

See oli mõnus reis.
Aitäh Tiigrile, kes meid sinna viis!
Mina enne minekut kartisn küll, kuidas oma kesise inglise keelega hakkama saan, aga asi ei olnudki nii hull!
Soovitan soojalt teistel järgmine kord, kui võimalus tekib, ikka osaleda!
Ljubljanas käinud Taimi