kolmapäev, mai 31, 2006

Esimene koolitus Tammes ja sealseid küsimusi. Aruteluks kõigile_2

Esimene DigiTiiger Tartu Tammes toimub täie hooga. Õppurid (13) on tublid ja hoolsad, hoolimata pingelisest õppeaastalõpust. Koolitaja on kohati kobav, aga tuleb toime. Otsustasin alustada siin valdkonnaga Aruteluks_2, lootes kommentaare (st vastuseid küsimustele), aga ka küsimusi teistelt.
Küsimus 1. Kas võib tõele vastata, et VIKOs praeguses asukohas viko.edu.ee ei saa õpetaja (st kursuslane) lisada FAILE? Loome küll kausta ja hakkame sinna faili laadima, nö üles see aga ei jõua. TLÜ serveris viko.opetaja.ee saan sellega ilusti hakkama.
Küsimus 2. Kas ja kuidas on Inspirations võimalik muuta mõistekaardi OSI eraldi vormistiili (Arrange)? Praegu: niipea kui oled Arrange abil valinud uue kujunduse/paigutuse (nt Left Tree vm), viskab KOGU mõistekaardi sellesse vormi, st üldiselt segamini. Ei aidanud osade vahelt lingi kaotamine ega mõistekaardi osa sümbolite hulgivalik (Shift), et seejärel ainult neid sobivasse paigutusstiili viia.
3) IVA Teadmuspajas jutulõime alustamisega tundub nüüd korras olevat, aitäh!

4 kommentaari:

Varje ütles ...

Hea, et sa Urmas pöörad tähelepanu probleemidele. Tõepoolest ei saa praegu õpetaja VIKOsse faili lisada, aga Signe tegeleb probleemiga. Inspiration probleemiga pöördu Laine poole, tema tegeles Inspirationiga põhjalikult. TeadmusPaja on korras tänu Signele ja sinu tähelepanekule. Kes panevad oma kooli serverile IVA, võib sama probleem tekkida.

Meeri ütles ...

Selleks et osa diagrammi vormistiili muuta vali ära selle hargnemise alguspunkt, mida soovid järjestada. Seejärel vali arrange ning võta ära linnuke kastist entire diagram. Ja nii see töötabki.

Urmas Tokko ütles ...

Tere taas!
Tänan!! Inspirationis osadiagrammi muutmisega sain muidugi ka nüüd hakkama - no kuidas ma ise seda varem ei lugenud ... :)
Uued probleemid alates 12. juunist :) , vahepeal käin õpilastega välipraktikal.

Varje ütles ...

Aitähh Meeri:) Signe andis ka täna rõõmuteate, et VIKO on korras.