kolmapäev, oktoober 28, 2009

TIIGRID!

Soovin Teile suure-suure kingikotiga Jõuluvana!




Kulla koolitajad!

Soovin Teile suure-suure kingikotiga


Jõuluvana!





Lõppes HotPoti koolitus Järvamaal

Täna viisin läbi HotPoti koolituse viimase õppepäeva.


Õpetajad olid ilusti loonud HotPoti testid, s.t. nii õpetaja failid (programmi failid) kui ka õpilase failid ehk veebifailid, mis on mõeldud koduleheküljel avaldamiseks.
Kõik oli OK ja alustasime kodulehekülje loomist http://www.sauropol.com/ keskkonnas. Kuid nüüd jäi meie töö toppama. Asi oli nimelt selles, et sauropoli keskkond otsustas lihtsalt streikima hakata. Keskkonnas ei olnud võimalik kodulehekülge luua kuna esimesel etapil lehekülje loomist alustades avaldusse andmete sisestamise kinnitamisel otsustas keskkond, et nüüd aitab küll ja asi edasi ei liikunud. Ootasime mõne minuti, ootasime 5 minutit jne. aga ei midagi.
Otsustasin, et sauropoli keskkonna kasutamisest ei tule midagi välja.
Operatiivselt otsustasime, et võtame uue keskkonna, kuna veebipõhiste lehekülgede loomine on ju põhimõtteliselt sarnane sõltumata vahendist.
Õppisime selgeks kodulehekülje tegemise http://www.weebly.com/ keskkonnas.
Üldiselt on weebly sauropolist tunduvalt vahvam selliste testide avaldamiseks, milles ei ole pilte. Näiteks ristsõna saab weebly keskkonnas märksa vahvamalt avaldada. Ristsõna kuvatakse koheselt lahendatavana. Samuti on hea weeblysse panna lünkadega testi, mis on ka otse keskkonnas lahendatav ja samuti valikuga testi, kus valik avaneb rippmenüüna.
Kuid teste, mis eeldavad piltide kuvamist või teste, milles on vaja objekte lohistada, tuleb keskkonda lisada failidena.
Kuigi meil oli probleeme keskkonnaga, said õpetajad siiski suurepäraselt hakkama ja ma arvan, et ka ise sain ühe kogemuse võrra rikkamaks. Koos jõudsime järeldusele on weebly väga hea keskkond just ristsõnade ja lünktekstidega testide avaldamiseks.
Panen siia kahe näite aadressid.
Üks lehekülg on loodud sauropolis, kus testid avanevad linkide alt
http://lainealuoja.sauropol.com/
ja teine on tehtud weeblys, kus testid (ristsõnad) on keskkonnas lahendatavad
http://matemaatikatestid.weebly.com/

Mõnusat vaheaja jätku!

teisipäev, oktoober 27, 2009

Üks osa Haljala õpetajaid koolitatud

Lõpetasime täna ühe grupiga koolituse "Interaktiivne tahvel klassiõpetajatele" Haljala Gümnaasiumis.
Huvilisi oli palju ja kõik olid hästi usinad.
Kooli pilt on tehtud viimasel hommikul ja seda on töödeldud – ärge arvake, et oli nii ilus ilm!

laupäev, oktoober 24, 2009

Jäneda õpetajad koolitatud

Lõpetasime täna Jäneda koolis koolituse "Interaktiivne tahvel klassiõpetajatele".
Kõik jäid kenasti rahule, tagasiside oli hästi positiivne.

Ja nagu ikka, sooviti kohe end kirja panna jätkukoolitusele, mida ametlikult pole tegelikult olemas. Üks kursuslane nimetas jätkukoolitust muukimiskoolituseks: kui seni õppisime, kuidas midagi kokku panna, siis järgmine kord võiks vaadata, kuidas mingid põnevad valmismaterjalid on tehtud ehk need lahti muukida.

reede, oktoober 23, 2009

Siuts Säuts

Nüüdsest säutsume ka. Tekitame kevadetunnet.
Hoidke silma peal: http://twitter.com/OppivTiiger

neljapäev, oktoober 22, 2009

Kutse koolitusseminarile

Head õppejõud, õpetajad, haridustehnoloogid ja teised e-õppe huvilised!

e-Õppe Arenduskeskus kutsub Teid osalema koolitusseminaril

Loov õpetus teeb igast inimesest geeniuse

Koolitusseminar toimub 19. - 20. novembril 2009 a.
Lääne-Viru Rakenduskõrgkool
Mõdriku

Seminarile on oodatud üld-, kutse- ja kõrghariduses töötavad õpetajad, õppejõud ja juhtkond aga ka kõik teised, kes huvituvad loovast lähenemisest õppimises ja õpetamises.
Info ja registreerumine: http://rakvere2009.e-uni.ee/

neljapäev, oktoober 15, 2009

Õppimisretk Raplas ja Türil

Õpihimulised Signe ja Kaidi võtsid teisipäeval (13.10) jalge alla tee Raplasse ja Türile. Ahvatles neid sinna õppimine.
Raplas sai alguse kursus "Õppematerjalide loomine ja avaldamien internetis" ja Türil "Enesekontrolli testi loomine programmiga HotPotatoes".

Mõeldud, läbi räägitud ja start.
Raplasse jõudsime kohale veidi enne kursuse algust. Lahke Peeter näitas "oma" koolimaja, mis oli õppureid täis. Aga täpselt kell 15.00 hakkas õpihimuliste õpetajate harimine. Sissejuhatus oli nii põhjalik, et isegi Kaidi sai aru web 2.0 mõistest :)
Kohtumise lõpuni kahjuks olla ei saanud. Tee kutsus, kuna kell 16.00 pidi Türil hakatama õpetama Kuumi Kartuleid.
Kohale jõudsime, ja kursus juba käis. Vaikselt ja punastades hiilisime arvutiklassi. Juttu oli õpetaja ja õpilase failist, tegema sai hakata elu esimest ristsõna arvutis. (retkelistel ei õnnestunud arvutit käivitada, ja nemad siis lihtsalt kuulasid silmad-kõrvad pärani, ja Signe aitas naaber-kursuslast ka vahepeal :)).
Jalasirutus-pausil saime Lainega veidi jututada.

Mõlemal koolitusel said õpihimulised retkelised tarku ja vajalike teadmiseid nii koolituse sisu kui üldiste tõdede kohta (nt roheline ja punane EI sobi kokku!).

Retkelised on uudishimulikud, ja tahavad üha enam teada saada. Retked jätkuvad.
Kutsuge meid külla ;)

kolmapäev, oktoober 14, 2009

Hilinenud tervitused Ljubljanast



Oktoobri alguses õnnestus mõnel usinal koolitajal ja ühel bürokraadil Sloovieenias käia. Mitte lõbu-, vaid tööreisil ikka ;)! Toimus konverents "Creative Learning for Sustainable World". Ettevõtmine täitis oma eesmärgi - avardas delegaatide silmaringi, pakkus uusi teadmisi ja oli ka mõnusaks lõõgastuseks. Ilm polnud töiseks tegevuseks küll kõige parem - õhus oli keskmiselt 20 kraadi sooja ja päike sillerdas taevas enamuse ajast. Õnneks võimaldas konverentsi kava ka natuke linna vahel ringi vaadata ja meie töökas delegatsioon võttis nendelt hetkedelt ka kõik, mis võimalik.
Kõige säravamad ettekanded toimusid konverentsi plenaaris, kõigil kolmel päeval. Tegemist oli nii värvikate esinejatega, et patt oleks neist kedagi eraldi esile tõsta. Otse loomulikult ei õnnestunud meil osaleda kõikides töötubades, aga need, milles me kaasa lõime, pakkusid pigem võrdlusmaterjali. Ei ole meil siin kodumaal vaja häbeneda oma tegevust - oleme jätkuvalt kaasaegsed :)! Küll aga on meil põllumajanuses arenguruumi. Esmakordselt õnnestus meil näha tõelist Eurolehma - täiesti elektrooniline!
Konverentsi ettekanded hakkavad asuma siin. Täpsema ülevaate toimunust anname oma järgmisel koolitajate koolitusel novembris. Selleks ajaks soovitame soojalt pähe õppida innovaatiliste õpetajate hümni. Noodid, sõnad ja esitusviisi leiab siit.

esmaspäev, oktoober 05, 2009

Lõppes puutetahvlikoolitus Ristiku põhikoolis

Ristiku põhikoolis lõpetas täna koolituse "Interaktiivne tahvel klassiõpetajatele" hulk Tallinna õpetajaid. Tagasiside oli väga positiivne, kõik jäid rahule. Tulevikus oodatakse erikursusi matemaatikaõpetajatele, keeleõpetajatele jm.