pühapäev, november 19, 2006

Ülemaailmne innovatiivsete õpetajate foorum

9.-11.novembril toimus Philadelphias ülemaailmne innovatiivsete õpetajate foorum.
Foorumil osales umbes 80 õpetajat 30-st riigist üle maailma.
Kõik osalejad-õpetajad on maailma erinevate piirkondade Microsofti poolt korraldatud projektikonkursi "Virtuaalne õppetund" võitjad.
Ülemaailmne innovatiivsete õpetajate foorum on osa Microsofti rahvusvahelisest programmist “Partnerid õppimises” ehk Partners in Learning, mille eesmärk on edendada infokommunikatsioonitehnoloogiate kasutamist õppetöös.
Foorumi esimesel päeval







  • tutvustasime oma projekti ning tutvusime teiste projektidega









Teisel päeval toimus õppetöö teemal "21.sajandi õpetaja".
Õhtul osalesime foorumi pidulikul lõpetamisel, kus kuulutati välja projektikonkursi "Virtuaalne õppetund" ülemaailmsed võitjad.
Foorumil osalesid
Laine ja Kristel Türi Gümnaasiumist

reede, november 10, 2006

DigiTiiger Kohtla-Järve Kesklinna Gümnaasiumis

Esimene koolitus on lõppenud!

Alustada esimeses korras alati raske. Aga see oli hea algus. Kõik läks edukalt. Õpetajatel oli palju küsimusi ja huvi, nad töötasid väga aktiivselt.

Palju jõudu Ahtme Gümnaasiumi õpetajatele edaspidi töös!
Suur tänu Teile koostöö eest!

Svetlana Vladimirova

neljapäev, november 09, 2006

Pärnu DigiTiiger

Mina alustasin seekord kahe grupiga korraga. Üks rühm esmaspäeviti ja teine rühm neljapäeviti. Neljapäeval on seega palju lihtsam:)
Lisan ka ühe pildi I moodulist, kus õpetajad oma haridustehnoloogilisi pädevusi hindavad.

kolmapäev, november 08, 2006

Hilinenud tagasiside


Tere teile kõigile!

Minu hilinenud tagasiside koolituselt.
Mälestused on ka pika aja tagant väga meeldivad.
Väga värskendav oli arutleda kursusega seotud teemadel, neist rõõmudest ja muredest, mis meil on tekkinud ja mis võivad tekkida edaspidi.
Kustumatu mulje jättis maastikumäng, looduses on alati äärmiselt meeldiv viibida.
Ja järjekordselt sain veidi nuusutada NLP tehnoloogiat, sellega tahaks end küll rohkem kurssi viia.
Lisan siia ka paar pildikest neist päevist.

Kõike head teile!
Janika


teisipäev, november 07, 2006

Ajaveebi täiustamine

Leidsin ühe veebiviite, kuidas oma veebipäevikut parandada, näiteks lisada "kleepuv teade", mis oleks kogu aeg lehekülje üleval. Seal on mitmeid postitusi "How To" temaatikaga. Näiteks: How to: Change the header on your blog, How to: Make a button for your blog, How to: Add WIP trackers to your blog
ja nii edasi...Sorida tasub ka arhiivis

esmaspäev, november 06, 2006

Hiiumaa DigiTiiger võttis ka koolivaheajal kätte ja lõpetas mugava oleku ning hakkas tööle. Alguse said kaks kursust peaegu korraga. Seni on minu muljed olnud positiivsed. Õpilased vist päris nii ei arva, sest koolivaheaja kolmapäeva pealelõunasel ajal ja eriti halli ja vihmase ilmaga ei taha vist küll keegi eriti õppida.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida :)
Nädalavahetusel õnnestus veeta tegus päev käsitööõpetajate seltsi Aita poolt korraldatud sügiskonverentsil Paides. Sain teha reklaami nii meie DigiTiigri koolitajatele kui ka käsitööõpetajate kogukonnale. Ja mina ei olnud ainus reklaamija. Parima reklaami tegi Maire Reest Iisaku Gümnaasiumist, kui ta oma magistritööd tutvustades mitu korda märkis ära äsja lõppenud DigiTiigri koolituse kui väga hea, vajaliku ja huvitava :)

neljapäev, november 02, 2006

Esimene DigiTiigri koolitus Jõhvi Gümnaasiumis lõppenud

Täna lõppes Jõhvi Gümnaasiumis esimene DigiTiigri koolitus. Aitäh kõikidele kursuslastele nauditava seltskonna eest!

Mida kursusest arvati?
Üldine meelsus oli see, et kursustel pakutav oli huvitav ning tekitas palju ideid ning mõtteid. Samas öeldi, et materjali oli väga palju ning aega süvenemiseks eriti ei jäänud. Toodi välja ka see, et suurem osa teooriast oli neile tuttav ja sellele oleks võinud vähem aega kulutada (aga see on inimeseti muidugi väga erinev) - lihtsalt kõik mu kursuslased olid ühest koolist ning seetõttu ka pisut sarnase koolituskogemusega :) Leiti, et on vaja lasta pisut uuel teadmisel settida...

Minu enda jaoks oli see kursus ka väga vajalik õppetund - kord läbi õpetatud, kogemus olemas, edasi läheb ainult libedamaks, aga teisest küljest olid minu jaoks väga arendavad kursuse jooksul toimunud arutelud ning kogemuste vahetamine.

Soovin kogu Iisaku Gümnaasiumi perele toredat II veerandit, ilusat jõuluootust ning kursustel saadud teadmiste aktiivset rakendamist!